Ugrás a fő tartalomra

Alapdarabok, amire mindenkinek szüksége van (szerintem)- első rész

Sziasztok!

Úgy gondoltam, érdemes lenne egy olyan bejegyzést készítenem, amiben leírom, hogy milyen darabok szükségesek egy olyan lánynak, aki nem sminkeli magát naponta, nem ismeri ki magát a sminktermékek között, esetleg néhány darab ismeretlen számára, de szeretne jól kinézni, csinosnak lenni. Kezdjük is!

Ami a legfontosabb és alap! dolog, hogy a bőrünk rendben legyen. Legyen rendezett a szemöldökünk, tiszta a bőrünk, és találjuk meg a bőrtípusunknak leginkább megfelelő arcápolási termékeket. Ezt nem is részletezném, mindenki ismeri a saját bőrét, tudja mi a jó neki. De ha mégsem, 4 alap dolog: radír,tonik,arctisztító zselé/hab/krém és arckrém! Ezeket fontos használni, hogy a bőrünk szép és tiszta legyen. Ha valaki esetleg olyan "szerencsés", mint én, hogy még 23 évesen is mitesszerek és pattanások kínozzák, azoknak javaslom vegyék igénybe a kozmetikus segítségét.
Akinek szép az arcbőre, annak javaslom, hogy alapozó helyett válasszon színezett nappali krémet, vagy átlátszó alapozót! Természetesen én sem használok minden nap alapozót, nem okoz gondot, ha smink nélkül kell utcára mennem. Sőt van, hogy szempillaspirált és szájfényt sem használok. De ez van, vállalom magam bárki előtt smink nélkül is. Tehát vagy színezett krém, vagy átlátszó alapozó! (Niveának szuper színezett krémje van, vagy Alverdés átlátszó alapozó). Felvihetjük szivaccsal, de akár simán az ujjainkkal is.
Zsíros bőrűeknek a hab állagú alapozót javaslom! Választhatunk még folyékony,krémes, 2in1 (púder és alapozó egyben), panstick alapozók közül. Nyárra leginkább könnyű, vízbázisút válasszatok, télre jöhet a nehezebb, olajosabb cucc.
Ezen nem érdemes spórolni.
Ajánlatom: L'oreal-Mat Morphose hab állagú alapozó (2500ft körül) 
Én mindig szivaccsal hordom fel a terméket! Ne feledjétek, ne maradjanak ki a hajtő, fülek, nyak körüli részek sem!

Ha már megvan az alap, jöhet a púder! Itt választhatunk a loose powder vagy sima púder között. A különbség csupán annyi, hogy az egyik por állagú, míg a másik szilárd. Mindkettő felvitele nagy,puha ecsettel javasolt, ne tegyetek fel sokat, különben túl maszkszerúnek fog hatni és jól dolgozzátok el (annak, aki nem akar sokat ecsetre költeni, szuper ecseteket lehet kapni pl. a Dm-ben 1500ft körül) Válasszatok transparent vagy translucent árnyalatot, ezek átlátszók, biztosan nem lőttök mellé!
Ajánlatom: NYC smooth skin loose powder (800ft)

Fontos, hogy akinek karikásak a szemei, akár alvás hiány miatt, akár örökölte őket, kendőzze el őket!
Ha csak ennyit teszel reggelente, az is több a semminél, és látványos javulást eredményez.
Ajánlatom: Garnier 2in1 koffeines-korrektoros szemkörnyékápoló (2000ft körüli áron, de rengeteg van benne), Manhattan-High cover concealer, Haloxyl tartalommal (1600ft körül)

A következő -általam fontosnak vélt- termék a pirosító/bronzosító. Remek a krémes pirosító, vagy a por állagú is! A por állagút inkább télre javasolnám, míg a krémeset nyárra is. Csak egy kis pirosítót paskolsz az arcodra és máris ragyogóbban nézel ki, akár alapozó nélkül is. Csak ajánlani tudom a Miss Rose pirosítóit. nekem krémes állagú van, de szeretnék még por állagút is vásárolni. Kedvező áron (500-600ft) juthatunk hozzá, és nagy a választék. Nyáron, lebarnult bőrre a bronzosító a legjobb választás! Ki-ki válasszon kedve szerint a csillámos, vagy matt árnyalatok közül.
Ajánlatom: Manhattan-Luxopolis (1600ft), Essence-All over shimmer (1000ft). Ők bronzosítók.
Pirosítók: Lovely-sunny blusher (500ft), Miss Rose (500ft)

Következzenek a szemek!
Mindenek előtt, fontos a rendezett szemöldök. Ennek gyantázást, színezését (főleg ha drasztikus), javaslom szintén bízzátok szakemberre! Nem egy elrontott, otthon kitépázott szemöldököt láttam már, sokat ronthat az összképen a rossz szemöldök. Ha túl ki van szedve, pótolhatjuk porral vagy ceruzával. A színén is javíthatunk némi szemöldökporral, vannak kifejezett szemöldöksablonok, illetve szemöldökápoló gélek is. Az sem jó ha túl vékony, de higgyétek el az sem, ha rendezetlen,kócos,vastag, ápolatlan hatású. (sajnos ilyen ismerősöm is van, aki huszon-egynéhány éves létére iszonyat vastag dzsumbujjal rendelkezik..)
Ajánlatom: Essence-szemöldökápoló zselé (600ft) és szemöldök készlet, sablonnal,porral (600 ft)

Nem maradhatnak ki a szempillák sem! Ki tudna ellenállni egy csábító tekintetű, hatalmas pillákat rebegtető csajszinak?
Nem mondom, mióta sminkelem magam, jó néhány szörnyű szempillaspirált vásároltam. Volt persze köztük, ami nem éppen a legolcsóbb volt... sajnos. De mindenkinek meg kell találnia a hozzá leginkább passzolót legyen az dúsító, ívelő, hosszító fajtájú. Akinek karikásak a szemei, javaslom az alsó pillákat ne fesse ki, vagy használjon vízálló változatot oda!
Ajánlatom: Essence -Smokey eyes spirálja (800ft), Catrice-Lashes to kill (1200ft), Maybelline - Falsies (1900ft, ebből a sima és a vízálló is szuper)

Így nyáron, nagyon jól jön pár színes szemceruza. Erről nem tudok sokat regélni, de bátran válasszatok vidám, merész árnyalatokat. Nekem pink, zöld, csillámos kék van! Alapdarabnak persze feketét és fehéret javasolnék! Az Essence termékei között mind árban, mind színben biztosan megtaláljátok a hozzátok illőt!








( a képeket a google segítségével kerestem)

Megjegyzések