Ugrás a fő tartalomra

A legcsokisabb brownie

Hello Csajok!

Ma egy isteni csokis csodát hoztam el Nektek, amit egy kedves kolléganőm ajánlott nekem. Épp a melóban kókadoztunk, amikor kihozott egy nagy adag sütit. Én majdnem az éhen halás szélén voltam (szokás szerint), és megmentett a süti a kómától. :D
Olcsónak nem mondanám a hozzávalókat, ugyanis jó sok, jó minőségű étcsoki szükségeltetik hozzá. De ha megsütitek és megkóstoljátok, akkor rájöttök, hogy minden fillért megér.
Íme a hozzávalók:
  1. 26 dkg étcsoki (legalább 75% kakaótartalmú legyen)
  2. 10dkg vaj
  3. 4 egész tojás
  4. 30 dkg cukor
  5. 14 dkg liszt
  6. 10 dkg darabolt dió
  7. 2 csomag vaníliás cukor
Roppant egyszerű az elkészítése.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A csokit törd darabokra és olvaszd fel a vajjal. Ezt megteheted vízgőz fölött, vagy a mikróban is. A tojglikat keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral. A csokis vajas cuccot add a tojásos cukros keverékhez. Jól keverd el a hozzávalókat. Ezután a lisztet szitáld bele, és add hozzá a darabolt diót. ( a dió darabolt és nem darált, nem írtam el..). Én sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és 20 perce toltam be a sütőbe, alsó-felső sütésre állítottam.
20 perc elég a sütinek, ugyanis akkor jó, ha nem teljesen szilárd az állaga. Hűlés közben úgyis szilárdulni fog még. A teteje ropogós, de a belseje finom krémes. Nem kell megijedni, pont így lesz tökéletes.
Melegen vanília fagyival ajánlják, de én magában ettem.
A süti olyan szinten csupacsokis, hogy én a nagy csoki és sütiimádó 2 szeletkét tudtam belőle megenni.Az Uramnak is nagyon ízlett, ő is csokiimádó, pont mint én. :D
Szívvel ajánlom azoknak, akik gyorsan és egyszerűen elkészíthető finomságot szeretnének készíteni.



Jó étvágyat!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése