Ugrás a fő tartalomra

Helló Június- helló nyár!

Visszavonhatatlanul megérkezett a nyár, már csak azért is, mert ma már június elsejét írunk. Nagyon durván gyorsan elrepült az évnek nagyjából lassan a fele..
Mintha csak most lett volna karácsony meg szilveszter, stb...
Erre tessék, most meg 30 fok van, korán világosodik és már a fűtést sem kell jó ideje bekapcsolni.

Ezzel együtt elérkezett a munkába állásom ideje is, még egy hetem van a szabiból a hátra.. Biztosan furcsa lesz vissza szokni a melóba, még ha csak heti két napra is. Lassacskán (inkább gyorsan) kellene gondolkodom azon is, hogyan oldjam meg a főzést és a házimunkát arra a két napra, míg nem leszek itthon. Illetve azon is, milyen ételeket vigyek magammal, mert reggelente nem szeretnék boltba rohangálni, hanem mindenképpen itthonról fogok vinni mindenfélét.

Az elmúlt pár napunk/hetünk azzal telt Nadinnal, hogy majdnem minden nap mászkáltunk valamerre, próbáltam minden együtt töltött időt kihasználni. Meghát az idő is barátunk volt ebben, szép nyári színünk lett mindkettőnknek. Az itthoni teendőkkel is nagyjából megvagyunk, ablakot kellene még pucolni illetve a kapunkat lefesteni.

A nyárra visszakanyarodva, nos nem éppen a kedvenc évszakom, még ha nagyon sok szépség is van benne. Nem szeretem a dög meleget, nem kapok rendesen levegőt, főleg ha párás is az idő... folyamatosan izzadok és gyakorlatilag már zuhanyzás után zuhanyoznék újra. Sminkelni szinte lehetetlen, ha csak a szempillaspirál és a szemöldök elkészítése nem számít sminknek. 
A nap már szinte éget, nem olyan mint régen, a vállam tavaly gyakorlatilag leégett mialatt 4 utcát sétáltam hazafele a buszmegállóból. Igaz ilyenkor nem kell ötezer réteg ruhát sem felvenni, meg csizmába bújni és nyakig betakarózni este lefekvés előtt.
Sokféle gyümölcsnek és zöldségnek van ilyenkor szezonja, az árak sincsenek úgy elszállva mint télen. Mivel imádom kivétel nélkül szinte az összes zöldséget, így ilyenkor igyekszem minél többet fogyasztani belőlük. Múltkor például a Mamáméknál dobtunk össze egy isteni finom salátát a tesómmal, sajnos nem fotóztam le, de legközelebb nem fogom elfelejteni, nagyon sok minden hozzávalót frissen szedtünk a kertből. (mondanom sem kell, pillanatok alatt elpusztítottuk).

Ne feledkezzünk meg a folyadékpótlásról, ez meleg idején különösen fontos, a gyerekekre főként figyeljünk oda!

Hogy egy picit dicsekedjek, idén nagyon megtáltosodtak a virágjaim. A tavalyi muskátlijaim csodásak, rengeteg bimbó van rajtuk, amit idén ültettem (Anyutól kaptam) futómuskátlik, szintén nagyon szépen kezdtek el virágozni. Ezek tök jól feldobják az ablakpárkányokat és olyan kis hangulatosak.






Ti mit szerettek/nem szerettek a nyárban?

Megjegyzések