Ugrás a fő tartalomra

Beszippantott a fogyasztói társadalom..?!

Tegnap egy kisebb "családi vita" során elgondolkodtam, hogy vajon miért is érzem  úgy sokszor, hogy 1-1 termékre feltétlenül szükségem van?

Hogy szebbnek és különlegesnek érezzem magam? Vagy hogy kitűnjek a tömegből? 

Ezek a gondolatok egy új NYX ajaktermék megvásárlása előtt fogalmazódtak meg bennem. Elgondolkodtam, hogy vajon valóban szükségem van-e egy új ajakkencére..? Alapjában véve 3 szín volt ami tetszett/tetszik, egy piros egy kék és egy fekete.
A piros valóban nagyon szép, de van már egy rakat piros rúzsom. A fekete gyönyörű képeken, de lehet élőben mégiscsak sok lenne, meg félek hogy ne sápassza az arcom.. Maradt tehát a kék, aminek különleges színe van, akár hétköznapra is. De erre az egy kékre is szükségem van? És ha igen miért?

Sokszor vásárolok csak úgy random terméket, mert meglátom és megtetszik vagy mert látom h más használja és akkor húú már nekem is kell, mert ha nem veszem meg, lemaradok valamiről. Úgy gondolom valójában ezekre a termékekre az esetek nagy részében szükségem nincs, pusztán az érzés miatt vásárolom meg, mert ez egyfajta örömmel tölt el, hogy én is magaménak tudhatom az adott terméket.

Tudatosabban kellene vásárolnom, vagyis minden egyes termék megvásárlása előtt (itt most ne az alapvető szükségletekre gondoljatok,(mint pl tusfürdő/sampon/hajfesték) hanem egy nyolcvannyolcadik lakkra vagy rúzsra vagy ajakkencére. 
Természetesen a már megvásárolt termékeket rendszeresen használom, hiszen majdnem minden nap sminkelek vagy két-három naponta lakkozom a körmeim. 
Úgy gondolom jobban át kellene gondolnom ezek után milyen termékre költök és elgondolkodni azon, hogy maximálisan ki tudom-e használni a mindennapok során is. 
Mondjuk nálam a kék szín is hétköznapinak mondható. :D

Megjegyzések