Ugrás a fő tartalomra

Life update 2018 #1

Szombat este van, amikor ezeket a sorokat írom nektek.. 
Annyi mindenről lenne írnom és szeretnék is, de nincs erőm/kedvem/ihletem... 
Nem indult valami fényesen ez az év, alig várom hogy január vége legyen.. Jó hír, h ez az utolsó hétvége belőle.. 
Valahogy a január nálam mindig ilyen hosszú és nyögve nyelős, minden évben várom h február elsejét írjunk.

Szóval a helyzet az, hogy Nadin egy ideig (talán lesz az két hónap is) itthon lesz, nem megy bölcsibe. Úgy december elején elkapta egy megfázás, ami bár nem járt lázzal, de rengeteg takonnyal és köhögéssel igen, ami még most is tart.
 Itthon is észre vettem, illetve a bölcsiben is felhívták a figyelmem, h Nadin légzés kimaradással küzd alvás közben. Ez egy elég ijesztő dolog, nem csak annak hangzik.

 Felkerestük hát a Heim Pál Kórház orr-fül-gégészeti osztályát, ahol beutalót kaptunk az Alvás Laborba, ami szintén a kórházhoz tartozik. Nagyon nagy mázlinkra, alig két hétre kaptunk is időpontot (febr.10 a nagy nap), amikor is este hétre kell bemennünk, Nadint mindenféle kütyüvel szerelik fel, hogy egész éjjel figyelhessék az alvását. Én természetesen ott leszek vele, másnap reggel jöhetünk haza.
 Nagy valószínűséggel mandula műtét lesz a dolgok végkimenetele, ami tudom hogy rutin műtét és mindenki biztat, hogy utána sokkal jobb lesz neki, azért mégiscsak egy műtét.. és hát mégiscsak az ÉN egyetlen pici gyerekemről van szó. 
Azóta minden nap ezzel kelek és ezzel a tudattal is fekszem le aludni. 
De tudom, hogy a gondolataimat el kell terelnem, egyrészt mert bedilizek egy idő után, másrészt a gyereknek sem jó, ha folyton stresszes vagyok, és nem utolsó sorban lassabban is telik így az idő. 
Mivel magát az alvás vizsgálatot sem csinálják meg ha beteg a pici, így úgy döntöttünk, hogy addig nem is megy bölcsibe, nem kockáztatunk egy esetleges újabb betegséget.
Lehet ez valakinek túlféltés, én inkább előre látásnak mondanám, és amúgy se érdekel, hogy más mit gondol erről, lényeg hogy első körben ennek legyen meg az eredménye, utána már gyakorlatilag szerintem két héten belül ki is tűzik a műtét időpontját, ami elméletileg egy napos bentfekvéssel jár. Alig várom hogy ezeket is magunk mögött tudhassuk, de ehhez türelemre van szükségem és persze kevesebb idegeskedésre.

Apropó, hó vége.. Nálatok is hó végén matekozás van, hogy mit egyetek, míg a fizuig kihúzzátok? Hát nem idegesítő hogy dolgozik az ember mint a barom, és hó végén ilyenekkel kell matekoznia??
 Nos én viszonylag rövidre zárom a heti főzést, paprikás krumpli lesz és székelykáposzta vagy pedig bolognai darált párizsiból. Ezek közül mi mindegyiket szeretjük, szóval nem kényszer ezt ennünk, de azért mégis pénztárca barát fogásokról van szó. 
Holnap megyek dolgozni, aminek egyrészt örülök mert elterelődnek a gondolataim, másrészt a vasárnapi pótlék sem utolsó szempont, még ha nem is tízezrekről beszélgetünk. 
Jönnék nektek egy januári szerzeményes poszttal, remélem sikerül megcsinálnom, így hogy a gyerek itthon van, nem mindig van kedvem/energiám ezzel foglalkozni, pedig imádom készíteni és olvasni is az ilyen jellegű posztokat.
 Instagramon továbbra is aktív vagyok, ahogyan a blog Facebook oldalán is, Pufifánkocska néven mindkét helyen megleltek.
 Így hát igyekszem pozitívan kezdeni a heteket és minden vasárnap fejben összegyűjteni, hogy milyen jó dolgok értek az adott héten, hétfőn pedig mindig úgy érzem, mintha tiszta lappal kezdenék előlről mindent.

Azt hiszem így egy szuszra ennyi, sajnos csak a blogot hanyagolom ennyire, ha érdekelnek titeket napi szintű posztok, akkor a fenti közösségi elérhetőségeken megtalálhattok.

Sziasztok!

Megjegyzések